Flytthjälp

Malmö Djurskyddsförening

(före detta Djurskyddet Malmö)


Aktuellt

En ny hemsida är under uppbyggnad, där vi kommer uppdatera information och texter

Uppdaterad

13 augusti 2019Årets Djurhjälte 2019


Vinnarna av titeln Årets Djurhjälte har utsetts!


Uppdatering


Vår sida för barn och ungdomar har uppdaterats med ett nytt reportage av Helene Okhagen.
Arken Zoo i Toftanäs, Trelleborg och Ystad
Öresunds veterinärklinik
Svenska Djurskyddsföreningen
Ica Maxi på Ystadvägen i Malmö
Gamlegård's Djurklinik
Zanthos Hundgott i Skivarp

För mer information om våra sponsorer och medarbetare, klicka här.

Flytthjälp

Bidrag tas tacksamt emot på plusgiro 14 83 23 -9

Här rapporterar vi om lite mer exotiska  djur som med Malmö Djurskyddsförenings hjälp har fått nya hem, inrikes såväl som utrikes.

Douglas och Gojan


Hej på er!


Jag heter Douglas och föddes i Brasilien 1967. Jag är papegojan som gjorde filmkarriär i "Pippi Långstrump på de sju haven". I filmen hette jag Rosalinda (jisses, hur kunde min manager låta mig bli castad som tjej?). Nåja, nu har jag i alla fall en egen tjej – Gojan heter hon. Gojan och jag har precis flyttat till Karlsruhes djurpark i Tyskland. Innan dess bodde vi på Reptil-centret i Malmös Folkets Park, men däggdjuren på Jordbruksverket tyckte att vår voljär var för liten. Det hade kanske kunnat ordnas genom att bygga en ny större voljär, men kruxet var att det inte fanns plats inomhus och jag kan inte bo i en utomhusvoljär. Då fryser jag nämligen, eftersom jag tyvärr har råkat tappa en del fjädrar under årens lopp. Ja, jag erkänner - även solen har sina fläckar...


Om jag inte redan hade varit skallig  hade jag nog tappat mina fjädrar i chock när jag hörde de barbariska människorna börja prata om avlivning. Avlivning?!  Vilka uslingar! Vet de inte vem jag är?!


Generösa privatpersoner hörde av sig till höger och vänster och ville låta mig och min hjärtedam flytta in hos dem. Tack, men nej tack. Ni förstår, jag  kan helt enkelt inte tänka mig ett liv utanför rampljuset. Jag är ingen vanlig rugguggla - jag kan faktiskt säga hela 50 ord (min mest berömda replik är "Jag ska sticka kniven i dig!"), steppa   och vinka till publiken med foten. Inte ska väl all denna talang gå till spillo i en bur i någons vardagsrum?


Som tur var kom Frank Madsen (föreståndare för Reptilcentret i  Folkets Park) i kontakt med djurparken i Tyskland och de föreslog att vi skulle flytta dit. Jag diskuterade   saken med Gojan och vi var överens om att det var en god idé.    Med Malmö Djurskyddsförenings hjälp gick flyttlasset i maj 2016. När vi kom fram möttes vi av ett enormt pressuppbåd och självaste överborgmästaren och borgmästaren  välkomnade oss till vårt nya stora lyxhem. Som filmstjärna är jag naturligtvis van vid uppmärksamhet, men Gojan kan nog behöva lite mediaträning innan hon är bekväm med att svara på journalisternas frågor.    Själv hyser jag goda förhoppningar om att lära mig tyska.


Auf Wiedersehen!


Hälsningar Douglas med sambo Gojan
Krokodilen Kajsa


I samband med en husrannsakan ertappades en Malmöbo med ett minst sagt udda husdjur: en krokodil! Den stora reptilen, som mannen hade fått i present tio år tidigare, hyste han i sitt växthus på tomten. Djurambulansen tog hand om krokodilen och gav henne ett tillfälligt boende med UV-ljus, sandstrand och swimmingpool. Krokodilen var mycket nöjd med att ha lämnat växthuset och började lägga ägg; ett säkert tecken på  hennes förbättrade livskvalité. Med ekonomiskt stöd från Djur-ambulansen och Malmö Djurskyddsförening (dåvarande Djurskyddet Malmö), transporterades krokodilen i en stor trälåda till England, närmare bestämt krokodilfarmen The Crocodiles of the World. Där kommer krokodilen Kajsa att få leva nära sina artfränder, till glädje för såväl Kajsa som krokodilfarmens besökare. Vi önskar Kajsa lycka till!


Klicka på bilden för att läsa en artikel om Krokodilen Kajsa i Tidningen Djurskyddet.

Media


Vår hjälp att flytta exotiska djur har uppmärksammats i media.  Klicka på länkarna nedan.


13 maj 2016

"Pippis pippi har landat i Tyskland"

 

Sydsvenska Dagbladet


10 maj 2016

"Nu ska Pippis papegoja flytta från Sverige - tas emot med pompa och ståt i nya landet"

TV4 Nyheterna


15 april 2016

"Nu är det klart: Pippis papegoja emigrerar"

Lokaltidningen


19 november 2015

"Krokodilen Kajsa i rätten"

Norrbottens Kuriren


19 december 2014

"Kajsa Krokodil gladde med ägg"   

Sydsvenska Dagbladet


25 februari 2014

"Hittekrokodilen Kajsa  fick nytt hem i England"

Tidningen Djurskyddet

Med stöd av:

Hönan Greta


Greta infångades i en park i Malmö och har genom Malmö Djurskyddsförenings förmedling adopterats av en familj på den skånska slätten. Med eget palats och gott om träd att gömma sig i lever Greta ett underbart hönsliv.Skicka gärna era hälsningar  till  följande e-postadress:


admin@malmodjurskyddsforening.nu


Hälsningar