Besökshunden Nemi (lättläst)
Zanthos Hundgott i Skivarp

22 juni 2019

Årets Djurhjälte 2019

Vinnarna av titeln Årets Djurhjälte har utsetts!

Hej!

Jag heter Nemi och jag är en Cavalier King Charles Spaniel-tjej och jag är tre och ett halvt år gammal.

Jag jobbar som Besökshund på ett äldreboende här i Malmö. Min uppgift är att göra olika aktiviteter, så att de som bor här får det lite roligare.

Ibland kan det vara till exempel att kasta en boll som jag får hämta och som jag lärt mig lägga i en särskild korg.

Det är för att annars vill jag inte gärna lämna ifrån mig bollen och då blir jag ju ingen rolig lekkamrat!

Besökshunden Nemi

Ett lättläst reportage i tre delar för våra  yngsta läsare

Här på boendet finns det massor av käppar, rollatorer och sådant som ska hjälpa dem som har svårt för att gå.

Därför har jag lärt mig att bara leka på just den här mattan, så jag inte råkar komma i vägen för dem så att de kanske trillar och gör sig illa.

Efter varje lekpass har jag rätt till en stunds vila på en särskild plats. De som bor på hemmet och de andra som arbetar här vet att när jag ligger där måste jag få vara ifred och då får de inte störa mig.

En annan övning vi gör ibland som är både rolig och nyttig är när den som bor på hemmet får hjälpa till att dela upp och ladda denna spelbrickan med godis till mig.

Det blir en fin övning för en som är lite äldre att använda de ibland lite stelare fingrarna för att dela upp godis och gömma det under brickans flyttbara pinnar.

Under tiden har jag lärt mig att tålmodigt vänta på klartecken tills jag får lov att plundra den. När jag jobbar som bäst med att komma åt godsakerna brukar matte öva med den som är äldre att komma ihåg och säga namnet på de olika färgerna på pinnarna.

Skicka gärna era hälsningar  till  följande e-postadress: