Almviks 4-H-gård

19 oktober 2017

Almviksgården har besöks-adress Madrigalgatan 2 i Malmö.

Öppettider måndag-fredag:

08.00-12.00

13.00-17.00

Kvällsöppet tisdag och torsdag (för medlemmar):

17.00-20.00

Lördagar STÄNGT

Öppettider söndag:

09.00-16.00

Telefonnummer:

E-post:

almviks4h@gmail.com

Almviks 4H-gård

Jag besökte Almviksgården för att få reda på vad de hade för roliga saker för barn att hitta på!

Här får man se och lära sig om lantlivet och hur det går till! Som medlem får man lära sig hur man uppför sig i ett stall och i en lada och hur man sköter om och matar alla djur som finns där! Man kan också leka tillsammans och spela olika spel som till exempel pingis. Vill man kan man också ha sitt födelsedagskalas på gården! Ibland anordnas det olika utflykter till t ex Skånes Djurpark eller Tivoli i Köpenhamn!

Hur blir man medlem och vad kostar det?

Man kan få prova på gratis 2 gånger, annars kostar det 350 kr om

året. Åk och prata med personalen här om medlemskap!

Vilka djur finns på gården?

Där finns får, kaniner, hästar, getter och en ko, en gris och en katt. Några av fåren och getterna har nyligen fått lamm och killingar. Jättesöta!

Vilka djur på gården är lättast att sköta?

Kaninerna och katten är enklast, så de minsta barnen får sköta om dem. Barn under 7 år brukar vara med sina föräldrar och i mindre grupper. De andra djuren är lite för stora, så de tas om hand av de barn som är lite äldre!

Vad äter djuren på vintern?

Samma som på annars på året! Gården har ett system med ett kort för varje djur där det står djurets namn och vad och hur mycket just det djuret ska ha att äta! När utfodringen är klar, flyttar man det kortet till andra sidan tavlan så alla kan se vem som fått mat och inte!

Har något djur rymt?

Geten har rymt någon gång, det är lugnast nu så här års när de fått sina ungar!

Hur mycket sover en ko jämfört med en människa?

Kor sover ungefär 6 timmar per dygn och inte så djup sömn med drömmar som vi har! De är av naturen ett djur som andra djur jagar och äter, så de är alltid på sin vakt!

Förstår hästarna, korna, getterna och fåren några ord?

De kan sina namn och att sakta ner farten och att skynda på lite!

Vilket djur verkar förstå mest när ni pratar med dem?

För mycket träning kan göra djuren smartare och då kan de lära sig öppna boxen och rymma! Det är viktigast att de lär sig uppföra sig och till exempel stå still i boxen när man kommer!