Om oss

Malmö Djurskyddsförening

(före detta Djurskyddet Malmö)

 

Aktuellt

Uppdaterad

24 november 2018

 

 

Ystad Djurpark

 

Föreningen och dess medlemmar har varit på utflykt till Ystad Djurpark.

 

 

 

 

GDPR

 

Den 25 maj 2018 träder ny personuppgiftslagstiftning i kraft. Läs om hur vår förening hanterar person-uppgifter genom att klicka på knappen nedan.

 

 

 

 

 

Uppdatering

 

Vår sida för barn och ungdomar har uppdaterats med ett nytt reportage av Helene Okhagen.

 

 

 

Med stöd av:

För mer information om våra sponsorer och medarbetare, klicka här.

Om oss

Oktober 2014 lämnade vi Djurskyddet Sverige. Efter flera år som Djurskyddet Malmö har vi återgått till vårt tidigare namn, Malmö Djurskyddsförening, som etablerades redan 1901.

 

Malmö Djurskyddsförening är en ideell lokalförening med Malmö och kranskommuner som verk-samhetsområde. Vi bedriver aktivt djurskyddsarbete genom att agera i djurskyddsfrågor, svara på frågor och vägleda, informera i skolor samt ha kontakt med våra medlemmar genom möten och studiebesök. Malmö Djurskydds-förening förmedlar också djur, framförallt hundar som har förlorat sina ägare eller av myndigheterna förverkats. Malmö Djurskyddsförening medverkar i och delar ut medel till projekt som stöder djur och djurskydd. En del av vårt arbete riktas till skolor samt barn och ungdomar: bland annat har vi en särskild sida med artiklar och tävlingar för våra yngre medlemmar samt en almanacka med nyttig djurinformation som skall väcka debatt om djurhållning och vårt förhållningssätt till djur. Vår junior-verksamhet sker i samarbete med Malmö Naturskola som är en del av Pedagogiska centralen i Malmö Stad och en resurs för skolorna.

 

 

 

 

Skicka gärna era hälsningar till följande e-postadress:

 

admin@malmodjurskyddsforening.nu

 

Hälsningar