Tips

Malmö Djurskyddsförening

(före detta Djurskyddet Malmö)

 

Aktuellt

Uppdaterad

25 maj 2018

 

GDPR

 

Den 25 maj 2018 träder ny personuppgiftslagstiftning i kraft. Läs om hur vår förening hanterar person-uppgifter genom att klicka på knappen nedan.

 

 

 

 

 

Uppdatering

 

Vår sida för barn och ungdomar har uppdaterats med ett nytt reportage av Helene Okhagen.

 

 

Med stöd av:

För mer information om våra sponsorer och medarbetare, klicka här.

Tips

För trygga hundar i nyårsnatten

 

 

Nyårsafton nalkas. Det som borde vara ett festligt tillfälle blir tyvärr för många djur och djurägare till en veritabel mardröm när avfyrandet av fyrverkerier drar igång kring tolvslaget (och inte sällan långt innan dess).

 

Tänk på att om din hund visar tecken på oro bör du inte uttrycka medömkan eller skälla på den. Sådana reaktioner gör bara saken värre för hunden och förstärker dess uppfattning om att den är utsatt för fara. Försök istället distrahera hunden med godbitar eller lekar. Hjälp hunden att förstå att allting är som vanligt, om än mer högljutt.

 

Ytterligare sätt att distrahera hunden är att spela musik och dra för gardinerna.

 

Notera att om hunden drar sig undan och gömmer sig behöver den lämnas ifred.

 

Använd sunt förnuft och ta inte med hunden till platser där fyrverkerier avfyras. Rasta hunden i god tid innan smällandet börjar. Om du har möjlighet kan det vara en god idé att ta med sig hunden på en biltur eller rent av fira nyår i glesbygden där smällandet brukar vara mer begränsat.

 

Hundar bör aldrig lämnas ensamma under nyårsafton och de bör inte heller vistas utomhus okopplade under tiden för fyrverkerier - då kan de nämligen gripas av panik av oväsendet och fly sin kos.

 

Om inget av ovanstående räcker finns det även medicinsk hjälp att få. i form av lugnande tabletter, till exempel Valeriana.

 

Var rädda om varandra och Gott nytt år önskar Malmö Djurskyddsförening!

 

 

 

 

 

Skicka gärna era hälsningar till följande e-postadress:

 

admin@malmodjurskyddsforening.nu

 

Hälsningar